(P) Cum se utilizează corect pietrele pentru răcirea unui whisky bun?

Dacă împingi servirea unui pahar de whisky bun la rang de tabiet, te afli în locul potrivit.

(P) Cum se utilizează corect pietrele pentru răcirea unui whisky bun?

Pentru că vei vedea în rândurile de mai jos că nu doar calitatea acestei băuturi influențează senzațiile de care te bucuri, savurând whisky-ul tău preferat, ci și temperatura pe care această băutură alcoolică o înregistrează. 

Menținerea conținutului la un prag termic optim, chiar și într-un spațiu interior precum livingul sau biroul de acasă, are legătură cu modul în care pietrele speciale de răcire pot influența acest lichid. Mai multe despre aceste “mici detalii” din fiecare pahar de whisky bun, în rândurile de mai jos: 

Sunt pietrele de răcire mai bune decât gheața?

Un degustător rafinat de whisky știe că temperatura optimă la care se servește această temperatură este de 16-18°C. Însă pentru că aerul dintr-un spațiu interior este întotdeuna mai cald decât acest prag termic, băutura se va încălzi într-un timp foarte scurt, împiedicând astfel accesul către întreaga bogăție a gustului. 

Pentru a rezolva problema încălzirii băuturii din pahar, majoritatea persoanelor adulte preferă cuburile de gheață, a cărei textură se topește rapid. Or acest lucru înseamnă că degustatorul de whisky nu are la dispoziție decât aproximativ 2-3 minute pentru a se bucura de aromele fine ale băuturii pe care o are în față. 

Mai mult decât atât, topirea cuburilor de gheață influențează ireversibil atât gustul băuturii, cât și puterea acesteia. De aceea, cea mai bună variantă pentru menținerea whisky-ului la o temperatură constantă este reprezentată de pietrele pentru răcire. 

Cum să utilizezi corect pietrele de răcire pentru whisky? 

Aceste cuburi speciale sunt realizate din talcoclorit sau shungit, fiind roci ecologice fără miros, fără gust și fără niciun fel de altă influență asupra alte substanțe. Iată cum se utilizează acestea pentru răcirea optimă a unui pahar cu whisky fin:  

ETAPE: 

Spală foarte bine pietrele pentru răcirea whisky-ului cu apă de la chiuvetă, pentru a îndepărta astfel praful și alți contaminanți. Usucă-le apoi bine cu un prosop. Apoi, pune pietrele în congelator pentru o perioadă de aproximativ 2-3 ore; 

Utilizează un pahar de whisky ce are fundul gros, în care să pui 2-3 pietre pentru răcire. În cazul unui spațiu interior cu o temperatură ridicată, numărul acestora poate ajunge chiar și la 4-5. Toarnă apoi whiksy în pahar. 

Pe măsură ce băutura umple paharul, vei putea observa cum aceasta își deschide culoarea, iar buchetul de arome începe deja să își facă simțită prezența. 

După utilizare, clătește foarte bine cu apă pietrele pentru răcire. Șterge-le apoi până când sunt uscate foarte bine. Păstrează-le într-un loc ferit, în care cei mici nu pot ajunge. Utilizează-le strict pentru a răci whisky-ul tău preferat, fără a le pune în agitatoare pentru prepararea cocktailurilor. 

Cât despre cel mai potrivit loc din care poți cumpăra băutura ta preferată, te afli la doar un singur click distanță față de acesta. Vezi oferta alcooldiscount.ro la whisky și comandă online băuturile tale preferate, pentru că ai parte de prețuri pe care nu le poți trece cu vederea!

Program PRO X

 • Vineri
 • 07:00 Stiri Sport.ro 7.00
  120 min
  09:00 Ora exacta in sport
  60 min
  10:00 Stiri Sport.ro
  45 min
  10:45 Ora exacta in sport
  300 min
  16:00 Pimp my ride
  60 min
  17:00 Prietenii tai
  60 min
  18:00 Familia Bundy
  60 min
  19:00 Boiling Points
  60 min
  20:00 Prietenii tai
  120 min
  22:00 Prison Break
  60 min
  23:00 Da-i bataie! Local Kombat
  60 min
  00:00 Stiri Sport.ro
  60 min
  01:00 Ora exacta in sport
  120 min
  03:00 La bloc
  120 min
  06:00 Ora exacta in sport
  60 min

Stiri