George Costanza povesteste o saptamana tipica de la filmarile Seinfeld. Cu cate camere era filmat serialul

Serialul Seinfeld este difuzat zilnic la ProX

George Costanza povesteste o saptamana tipica de la filmarile Seinfeld. Cu cate camere era filmat serialul

Actorul Jason Alexander, interpretul lui George Costanza in Seinfeld, a acordat un interviu pentru Achive of American Television in care a descris cum decurgea o saptamana tipica la filmarile serialului.

Ziua 1

Primeau scenariul si il citeau la masa. Producatorii, scenaristii erau prezenti. Se ajungea la certuri, producatorul Larry David ameninta ca paraseste serialul si arunca notitele. La finalul zilei, Larry accepta sa ramana, iar cei patru actori principali, Julia, Michael, Jerry si Jason incepeau sa puna in pratica scenariul. Unul dintre lucrurile interesante este ca nu regizorii puneau in scena episodul. Iar scenariul nu oferea niciun detaliu despre comportamentul actorilor, doar dialogul. Dar actorii nu puteau doar sa stea si sa spuna replicile, trebuia sa faca ceva, asa ca isi jucau rolul pentru a vedea ce se potriveste mai bine. Atitudinea nu era insa de "Ce voi face eu?", ci mai degraba "Ce vom face noi?". La sfarsitul zilei, scenaristii adunau notitele si rescriau scenariul.

Ziua 2

Actorii citeau rapid scenariul din nou dimineata. Apoi repetau scenele pentru producatori si scenaristi. Apoi, scenaristii luau din nou scenariul pentru a-l rescrie inca o data.

Ziua 3

Actorii fac o noua repetitie interna pentru producatori. Aceasta desemna in general scenariul final. Grupul lua decizia finala in privinta actiunilor pe care le vor face la inregistrarile serialului. Reprezentantii televiziunii si ai Castle Rock urmaresc aceasta repetitie. Acestia mai dau indicatii, iar Larry David ameninta din nou ca isi da demisia.

Ziua 4

Este ziua fixarii camerelor de filmat. Actorii repeta scenele, iar cameramanii primesc instructiuni clare. Serialul era filmat cu patru camere. Fiecare scena era repetata astfel incat lainregistrarea finala totul sa mearga perfect, inclusiv scenele din exterior.

Ziua 5

Ziua filmarii. In fata unei audiente. Exista si o inregistrare cu rasete de oameni, dar nu era folosita cum cred oamenii. Inregistrarea se folosea doar pentru a lega sunetul rasului din diferite bucati ale filamrilor. Larry si Jerry sunt comedianti, ei spunea ca daca nu exista ras adevarat atunci scena nu este in regula. Din acest motiv, sustine Jason, unele filmari durau pana tarziu in noapte. Daca poantele nu atrageau reactia scontata, scenariul era rescris pana functiona. Episodul cu "biologul marin" este celebru pentru acest lucru. Finalul a fost scris integral pe loc pentru ca ideea initiala nu a atras suficiente rasete. Scena initiala era cu George intrand in ocean. Publicului i-a placut, dar era doar... ok. Larry a decis sa rescrie scenariul in fata publicului. Asa a aparut fraza "Marea era agitata in acea zi prieteni". Jason Alexander povesteste ca exista o pauza atat de mare pana la replica lui Kramer pentru ca publicul a ras cel mai mult din istoria serialului, mai mult de un minut. 

Program PRO X

 • Duminică
 • 07:00 Stiri Sport.ro
  120 min
  09:00 Ora exacta in sport
  60 min
  10:00 Stiri Sport.ro
  15 min
  10:15 Ora exacta in sport
  60 min
  11:15 Superspeed la ProTv
  30 min
  11:45 I like IT
  30 min
  12:15 Stiri Sport.ro
  45 min
  13:00 Ora exacta in sport
  60 min
  14:00 Tenis de lux: Emma Raducanu-Gabriela Rose
  90 min
  15:30 Stiri Sport.ro
  30 min
  16:00 Marea Tacaneala
  60 min
  17:00 Teoria Big Bang
  60 min
  18:00 Barbat in minoritate
  60 min
  19:00 Marea Tacaneala
  60 min
  20:00 Teoria Big Bang
  120 min
  22:00 Urgente
  60 min
  23:00 Razboaiele depozitelor
  60 min
  00:00 Stiri Sport.ro
  60 min
  01:00 Ora exacta in sport
  135 min
  03:15 Prison Break
  60 min
  04:15 La bloc
  45 min
  05:00 Superspeed la ProTv
  30 min
  05:30 I like IT
  30 min
  06:00 Ora exacta in sport
  60 min

Stiri

Modifică setările cookies