(P) Cum să Alegi cel mai bun Ceas Pentru Sport

Dacă ai nevoie de un ceas care să îţi monitorizeze parametrii şi să urmărească performanţele tale sportive, durabil şi accesorizat cu lanternă şi cronometru, ai putea să iei în considerare ceasurile sport. 

(P) Cum să Alegi cel mai bun Ceas Pentru Sport

https://images.unsplash.com/photo-1523475585621-bc60c6d75c2a?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=870&q=80 

Sunt multe modele şi branduri din care poţi selecta exact ceea ce îţi doreşti! Trebuie doar să ştii la ce să fii atent şi cum să îl alegi!

Cum se diferenţiază cele mai bune ceasuri de sport?

Reţine că cele mai bune ceasuri sportive au încorporat GPS şi sunt special concepute pentru alergători, jucători de golf şi alte activităţi în aer liber cum ar fi drumeţiile sau alpinismul. În vreme ce aceste ceasuri sport de fitness au facilitatea de urmărire a locaţiei şi de înregistrare a distanţelor parcurse, de cartografiere a rutelor, de măsurare a ritmului cardiac şi calculare a ritmului şi a vitezei, cele dedicate sportivilor, numite şi ceasuri GPS, au mai multe caracteristici şi sunt şi mai durabile. Astfel, ceasurile de sport bune au funcţii avansate suplimentare cum ar fi hărţile preîncarcate şi altimetrele, dar şi facilităţi avansate de stocare a muzicii şi a altor informaţii. 

Prin urmare, majoritatea ceasurilor sportive precum ceasurile smartwatch pentru alergare şi sport Garmin sunt destinate alergătorilor, dar sunt şi modele special realizate pentru sportivii de anduranţă, schiori sau iubiori de trekking! Pentru a-ţi fi mai uşor să alegi cel mai bun ceas GPS, îţi sugerăm să ţii cont de câteva caracteristici.

Cele mai bune ceasuri sport

Garmin - Cei care au testat mai multe modele de ceasuri sport cu siguranţă ştiu că pe primul loc este Garmin! Acesta este destinat alergătorilor, dar poate urmări şi activităţile în aer liber, oferind măsurători avansate, durabilitate pentru baterie şi o capacitate mare de stocare a muzicii. În plus, acest model accepta Spotify, un serviciu destinat iubitorilor de muzică.

Fitbit - are ceasuri cu GPS, urmărire a performanţelor sportive şi integrare a asistentului vocal. Fitbit Sense are şi un cititor de temperatură a pielii, detectarea semnelor de stres şi monitor pentru fibrilaţie atrială.

Amazfit T-Rex - este un alt exemplu de ceas sportiv care se remarcă prin ecranul luminos, aspectul G-Shock şi o durabilitate remarcabilă.

Acestea sunt doar câteva exemple de ceasuri de sport, oferta fiind, însă, mult diversificată.

Smartwatch-urile - ceasurile de care ai nevoie dacă practici sport!

Smartwatch-urile şi brăţările de monitorizare te vor ajuta să culegi date despre activitatea sportivă zilnică şi să afli consumul de calorii, numărul de paşi, viteza şi distanţa parcursă, harta traseului şi multe altele. Modelele mai avansate pot monitoriza chiar şi activitatea din timpul somnului.

Întrucât au nevoie de mai multă baterie, ceasurile GPS sunt utilizate în special în competiţiile de atletism, de golf sau de către cei care fac trekking. Acestea oferă date suplimentare despre tensiune sau nivelul de oxigen din sânge. 

Ce fel de ceas de sport îţi trebuie?

Dacă practici sport doar ocazional, o brăţară de monitorizare sau un smartwatch ar trebui să fie suficiente. Însă, dacă eşti sportiv de performanţă şi ai nevoie de măsurători mai detaliate şi precizie avansată, ai nevoie de un ceas GPS.

Cum alegi cel mai bun ceas GPS?

Înainte de a trece la cumpărături, ar trebui să stabileşti cât mai clar cum vei folosi acest ceas de sport şi să îl alegi în funcţie de activitatea desfăşurată şi de necesităţi. De asemenea, ar trebui să ştii cât de des îl vei folosi şi pe ce durate de timp. Astfel, va fi mai uşor să stabileşti necesităţile pentru durata de viaţă a bateriei, a unui sistem de localizare şi poziţionare pentru a înregistra rutele în detaliu şi multe alte facilităţi.  

Program PRO X

 • Duminică
 • 07:00 Stiri Sport.ro
  120 min
  09:00 Ora exacta in sport
  60 min
  10:00 Stiri Sport.ro
  15 min
  10:15 Ora exacta in sport
  60 min
  11:15 Superspeed la ProTv
  30 min
  11:45 I like IT
  30 min
  12:15 Stiri Sport.ro
  45 min
  13:00 Ora exacta in sport
  60 min
  14:00 Tenis de lux: Emma Raducanu-Gabriela Rose
  90 min
  15:30 Stiri Sport.ro
  30 min
  16:00 Marea Tacaneala
  60 min
  17:00 Teoria Big Bang
  60 min
  18:00 Barbat in minoritate
  60 min
  19:00 Marea Tacaneala
  60 min
  20:00 Teoria Big Bang
  120 min
  22:00 Urgente
  60 min
  23:00 Razboaiele depozitelor
  60 min
  00:00 Stiri Sport.ro
  60 min
  01:00 Ora exacta in sport
  135 min
  03:15 Prison Break
  60 min
  04:15 La bloc
  45 min
  05:00 Superspeed la ProTv
  30 min
  05:30 I like IT
  30 min
  06:00 Ora exacta in sport
  60 min

Stiri

Modifică setările cookies